CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Before-Midnight-Wallpaper

Before Midnight – Inainte de miezul noptii (2013)

 

Before Midnight e pentru cunoscatori. Pentru pasionati, pentru cautatorii de dialoguri reale, inteligente. E pentru cei care s-au intrebat, la finalul fiecareia dintre celelalte doua parti, ce ar putea urma.

Before Midnight este raspunsul la intrebarea ce se intampla dupa ce se sfarseste refrenul cu “si au trait fericiti pana la adanci batraneti”…

Cred ca e cea mai reusita realizare dintre cele trei. E mai real, mai plin de “viata”, nu in sensul general, ci in sensul de viata asa cum o stim, de cotidian cunoscut, veritabil.
Unora li s-ar parea plicticos, asa ca nu acestora le este adresat.

Ethan Hawke si Julie Delpy, ca si personajele lor, sunt mai maturi, mai preocupati de aspectele de profunzime ale dialogului lor, intruchipand, poate din pacate, un tablou care multora le va aparea ca un deja-vu. Natural, profund, real.

Va intrebati daca e cu happy-end? Priviti in jurul vostru, la povestile celor de langa voi. Priviti la relatia voastra, la familia voastra. Voi ce credeti?

Nota Cinemagazin: 9.5
Nota IMDB: 8.1

Category: Drama, Romantic
  • Povestile Mele says:

    Cat de reale (din realitate) sunt micile-marile filosofii din filmul acesta…! Majoritatea criticilor sunt de parere ca e cel mai bun film din trilogie – „chimia” dintre Ethan Hawke şi Julie Delpy e ireprosabila, faptul ca au scris impreuna scenariul, ca au reluat rolurile din Before Sunrise dupa cate noua ani (nu dupa un an, cum se procedeaza cu trilogiile din prezent) – totul nu poate fi decat la superlativ.

    1 February 2014 at 10:40 PM

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*