CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Beowulf (2007)

 

Beowulf este inspirat din celebrul poem epic cu acelasi nume, opera de baza a literaturii anglo-saxone.

Datand din secolul 8, poemul evoca faptele eroice ale lui Beowulf, vikingul neinfricat care il invinge pe monstruosul Grendel si care se lupta cu un dragon infricosator.

Dupa ce il infrange pe Grendel, Beowulf are insa o si mai mare provocare de infruntat: mama monstrului vrea sa se razbune si vrea sa il ucida. Poemul a inspirat numerosi scriitori, cel mai cunoscut dintre ei fiind J.R.R. Tolkien.

Robert Zemeckis reia in acest film acelasi procedeu pe care l-a folosit in Expresul Polar, insa de data aceasta imbunatatit cu o noua tehnologie, EOG (electrooculography), care permite redarea fidela a expresiilor ochilor actorilor, pentru a da viata cat mai credibil personajelor.

Legenda lui Beowulf a inspirat nu numai scriitori, ci si regizori, astfel incat filmul nu este primul cu acest subiect: in 1999, in regia lui Graham Baker, povestea era plasata in viitor, iar in 2004 se turna o versiune realista, in Franta, cu Gerard Butler in rolul principal. Am putea introduce si Al 13-lea razboinic (adaptarea romanului lui Michael Crichton) in aceeasi serie, deoarece a fost considerat o reinterpretare a acestui mit.

Regizor:Robert Zemeckis
Scenariul:Neil Gaiman, Roger Avary
Distributia:
Anthony Hopkins, Angelina Jolie, Ray Winstone, Robin Wright Penn, Charlotte Salt, John Bilezikjian, Brice Martin, Sonje Fortag, Julene Renee, Greg Ellis, Rik Young, Sebastian Roché, Leslie Harter Zemeckis, John Malkovich, Woody Schultz
Durata:113 minute
Produs de:DreamWorks SKG
Distribuit de:InterComFilm Distribution
Premiera la noi:30 noiembrie 2007
Premiera in lume:16 noiembrie 2007
Tagline: Pride is the curse.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*