CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Finding Nemo / In cautarea lui Nemo (2003)

 

Filmul produs de Studiourile Pixar (Toy Story, A Bug’s Life si Monsters,Inc.) a câstigat un premiu Oscar în 2004 pentru cel mai bun film de animatie si a avut trei nominalizari pentru scenariu original, muzica originala, montaj coloana sonora.

Finding Nemo prezinta calatoria amuzanta si plina de aventuri a doi pesti, Marlin si fiul sau Nemo, care vor fi separati la Marea Bariera de Corali. De aici, Nemo este luat pe neasteptate din ocean si ajunge in acvariul unui dentist din Portul Sydney. Impreuna cu un prieten de nadejde – dar care sufera de pierderea memoriei – pe nume Dory, tatal lui Nemo porneste intr-o calatorie pentru a-si gasi fiul pierdut. Dar nici Nemo nu se lasa mai prejos si incearca prin toate mijloacele sa se intoarca acasa.

Finding Nemo - In cautarea lui Nemo stabileste un nou nivel al animatiei computerizate prin imaginile subacvatice create si lumea fascinanta si plina de personaje ciudate din ocean.
Echipa de realizatori a trecut prin momente dificile pana sa realizeze varianta finala a animatiei. Au vizitat acvarii, au fãcut scufundãri în Monterey si Hawaii, au citit tratate de ihtiologie sau au stat si au privit cu lunile cum înoatã pestii.

Animatorii au urmarit si celelalte filme Disney care contin scene subacvatice: Pinocchio, The Sword in the Stone, Bedknobs and Broomsticks, iar, la sfîrsit, The Little Mermaid. A fost extrem de dificil, pentru ca in trecut animatorilor li se cerea în mod constant ca personajele lor sã fie “cat mai cu picioarele pe pamant” si sa nu le lase sa “pluteasca”.

In Finding Nemo cadrul s-a schimbat. Lumina si culoarea dau emotie adevarata fiecarei scene, iar efectele sonore completeaza magia filmului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*