CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

CineMagazin - Despre filme, cu subiectivitate…

Get Hard – Mare si Tare (2015)

gethardposter

Din fericire pentru Get Hard – si pentru mine, am fost invitata la vizionarea acestui film. Pentru ca in ruptul capului nu as fi dat bani ca sa-l vad pe Will Ferrell, un actor care nu m-a impresionat niciodata. Din contra, daca un film avea nesansa sa-l afiseze in distributie (exact ca si in cazul lui Chevy Chase), il stergeam din lista de vizionari. In fond, timpul e o resursa pretioasa, nu-i asa?

Ei bine, nu mi-a parut rau deloc ca am “pierdut” timpul de data asta, pentru ca Get Hard s-a dovedit un pic peste asteptarile mele – care erau destul de low, recunosc… Desi scenariul este relativ tocit si rasfolosit prin comedii, filmul iese la liman cu doua puncte tari. Unul este, incontestabil, Kevin Hart, fara de care Get Hard ar fi devenit Get Lame. El e sufletul, sarea si piperul, pata de culoare sau cum mai vreti voi sa-i ziceti, care il salveaza pe Ferrell de la un rol insipid si anost.

Al doilea punct forte este regizorul, care e si coscenarist. Despre care am aflat de-abia la final, si astfel mi-am explicat de ce Get Hard, cu toate cliseele lui penibile si cu cele cateva scene (nerecomandate minorilor) de care se putea lipsi cu brio, iese din anonimat si il are pe vino’ncoa. Etan Cohen a fost scenarist pentru Men in Black 3, My wife is retarded si Madagascar 2 si asta se simte.

Am ras mult, si bine. Dialogurile sunt bine facute, cu multe replici inteligente si cu un comic de situatie care depaseste media, destul de slaba, a comediilor de acest tip.

Per total, Get Hard este o comedie destul de reusita, care te binedispune si pe care merita sa o vedeti, atat timp cat nu mergeti cu copiii la cinema… 🙂

Nota Cinemagazin: 6.5

In cinema din 27 martie 2015.

Distribuit de Freeman Entertainment

Category: Comedie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*