Regizat de Rob Reiner – ale carui cele mai cunoscute titluri sunt When Harry Met Sally… (1989), Stand by Me (1986) sau The Bucket List / Ultimele dorinte (2007) – The Magic of Belle Isle ne prezinta o poveste ce pare facuta dupa chipul si infatisarea productiilor Hallmark (asta mi-a venit in minte imediat dupa finalul filmului, si nu pot sa spun ca m-a mirat prea tare sa gasesc ulterior in cronicile online exact aceeasi impresie).
Monte Wildhorn, un scriitor de westernuri pe care nu le mai citeste nimeni se retrage intr-un orasel pitoresc pentru a-si ineca amarul (si cat i-a mai ramas de trait) in bautura. Aici o cunoaste pe Finnegan, o fetita baietoasa cu imaginatie bogata, pe surorile ei si pe mama acestora. Inclus fara sa vrea intr-o comunitate cu care nu vrea sa aiba legatura, Monte incepe treptat sa-si regaseasca inspiratia si dorinta de a trai.
Scenariul uzeaza de teme arhicunoscute pentru a-si duce pana la capat menirea, curgand liniar si fara involburari catre deznodamantul usor de banuit. Din pacate, istorisirea nu exceleaza prin originalitate, iar anumite elemente raman pur si simplu neexplicate, lasandu-ne cu o impresie de nefinisat (nu am reusit sa inteleg cum, paralizat fiind – sau cel putin asa ni se da de inteles -, Monte reuseste sa se imbrace in doar cateva minute si sa urce in scaunul cu rotile, folosindu-si o singura mana si nefiind asistat de altcineva)…
Din fericire, The Magic of Belle Isle beneficiaza de prezenta unui actor care poate transforma cea mai banala poveste intr-o revelatie: Morgan Freeman (cu care regizorul a colaborat si in The Bucket List / Ultimele dorinte), catalizatorul intregului film si elementul care ii incheaga bucatile intr-un tot unitar, producand de fapt adevarata magie. Alaturi de el am descoperit-o pe micuta Emma Fuhrmann, o partenera credibila si spontana care se potriveste de minune in acest tandem.
Nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca avem parte si de ceva momente romantice, de peisaje linistitoare si de fragmente motivationale. Avand in vedere toate acestea, nu putem decat sa fim de acord cand totul e bine si se termina cu bine.
Regia: Rob Reiner
Scenariul: Guy Thomas, Rob Reiner
Cu: Morgan Freeman, Virginia Madsen, Emma Fuhrmann, Madeline Carroll, Nicolette Pierini, Kenan Thompson, Ash Christian, Fred Willard, Kevin Pollack
Durata: 109 min
Premiera SUA: 6 iulie 2012
Nota IMDB: 6.5
Nota Cinemagazin: 6.5 / 10
Pingback/Trackback
Stolen « Silence's Blog
Pingback/Trackback
Articolele cinefile ale saptamanii
Roxana Bortoş says:
Îmi place foarte mult cum joacă Morgan Freeman. Chiar dacă filmul nu este o capodoperă, mi-ar place să-l văd într-una din zilele friguroase care vor veni. Mă gândesc că, din când în când, avem nevoie de ceva light, plăcut, cu care să ne relaxăm vreo 2 ore.
Teo says:
Datorita lui filmul e comestibil. Si e numai bun de vazut intr-o zi innorata de toamna. Ca o cana de ceai cald.
Pingback/Trackback
Mara de Ioan Slavici – o carte, un film şi o acţiune la bibliotecă « bibliodevafiliala3
Facebook says:
Morgan Freeman a facut tot filmul.
Alexandru Angela says:
nu stiam despre filmul asta. mi-ai trezit interesul. si eu am o slabiciune pentru domnul Freeman. un motiv suficient sa-l urmaresc candva. cred ca va ajunge curand la tv (poate chiar la hallmark:P). felicitari pentru cronica
Teo says:
Nici eu nu auzisem de el, mi l-a recomandat cineva. O sa-ti placa, cu siguranta.
Flyerboy says:
N-ai cum sa nu-l iubesti pe Morgan Freeman. Acum iau si eu filmul.