CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

CineMagazin - Despre filme, cu subiectivitate…

Un beau dimanche – O duminica frumoasa (2013)

Unbeaudimanche

Un beau dimanche este aidoma titlului sau: ca o zi frumoasa de vara. Am vazut, criticii nu i-au dat note prea mari, probabil pentru ca scena de debut nu duce catre un alt fir epic, mai tensionat, mai agresiv. Dar pentru ca am ajuns la o etapa de suprasaturare in ce priveste filmele agresive – si in general tot ce tine de violenta fictiva sau nu – am apreciat aceasta evadare intr-o poveste posibila, care mi-a lasat impresia de realitate.

Interpretarea credibila, actorii frumosi si cursul natural, in parametrii firescului, al intamplarilor, imaginea, care mi-a mangaiat retina si nu numai – toate astea au contribuit la concluzia ambiental-meditativa cu care am parasit in final sala de cinema, si anume ca… e o zi frumoasa. ­čÖé

Mi-a placut atmosfera de film european upgradat, si anume am apreciat la Un beau dimanche fix lipsa incrancenarii care caracteriza valul productiilor din (multii) ani trecuti. Un invatator suplinitor ajuta un elev. Cunoaste o fata. Le aflam povestea, mergem cu ei si ne bucuram de viata si de iubire. Cateva conflicte psihologice, drame de familie. Viata nu ca o fuga, ci ca o plimbare. Simplu.

Am admirat foarte mult aparitia si interpretarea lui Dominique Sanda, in rolul mamei lui Baptiste, protagonistul. Demult nu am mai avut ocazia sa privesc o femeie atat de frumoasa si un personaj atat de bine subliniat.

Acestea fiind zise, va urez vizionare placuta! ­čśë

Nota Cinemagazin: 7.5

In cinema din 10 aprilie 2015.

Distribuit de Indepeden╚Ťa Film

Info din caietul de presa:

Un beau dimanche / O duminic─â frumoas─â (titlul ├«n englez─â: Going Away), ├«n regia lui Nicole Garcia (12 nominaliz─âri la Premiile C├ęsar ├«n 1999 pentru filmul Place Vend├┤me) reprezint─â primul rol important al actorului Pierre Rochefort ├«ntr-un lungmetraj.

Pierre Rochefort este chiar fiul regizoarei Nicole Garcia ┼či al actorului Jean Rochefort (peste 150 de roluri, Premiul Publicului la Vene┼úia 2002 pentru Cel mai bun actor ├«n LÔÇÖhomme du train). Anul acesta, t├ón─ârul actor a fost nominalizat la Premiul C├ęsar pentru Cea mai mare speran╚Ť─â masculin─â.

Category: Drama, Romantic

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*