CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Across the Universe

 


Anul: 2007
Tara de origine: SUA
Regizor: Julie Taymor
Scenariul: Dick Clement, Ian La Frenais
Distributia:
Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson, Dana Fuchs, Martin Luther, T.V. Carpio, Spencer Liff, Lisa Hogg, Nicholas Lumley, Michael Ryan, Angela Mounsey, Erin Elliott, Robert Clohessy, Curtis Holbrook, John Jeffrey Martin

Durata: 133 minute
Produs de: Revolution Studios
Distribuit de: InterComFilm Distribution
Premiera la noi: 23 noiembrie 2007
Premiera in lume: 9 octombrie 2007
Tagline All you need is love.
Noul film al lui Julie Taymor este o poveste de dragoste care se petrece in anii '60, in mijlocul manifestatiilor anti-razboi, a calatoriilor psihedelice si a concertelor rock'n roll.

Jude si Lucy au nimerit in mijlocul revolutiei culturale care zdruncina epoca, si vor parcurge un drum lung al autocunoasterii, care ii va purta din Liverpool, in Greenwich Village si pana in Vietnam.

"Ideea de plecare era crearea unui musical original numai cu melodiile grupului Beatles - a explicat Taymor. Aceste melodii sunt o reflectie absoluta a epocii intense care au fost anii '60." In spiritul acestei idei, titlul filmului, ca si numele personajelor, provin din cantecele formatiei britanice: Jude (Hei Jude), Lucy (Lucy In The Sky with Diamonds), Sadie (Sexy Sadie), Jojo (Get Back), sau Prudence (Dear Prudence). Mai mult, dintre cele aproape 200 de melodii semnate Beatles, 33 au fost folosite in film.

Beatlesii nu sunt singurele vedete care sunt prezente in Across the Universe. Bono, solistul de la U2, este unul dintre personajele de vaza care populeaza lumea filmului. Un alt personaj pe care il vei zari, in mai multe secvente, interpretand roluri diferite, este Joe Cocker. Si, pentru a face legatura cu celalalt film regizat de Julie Taymor, si anume Frida, o vei recunoaste pe Salma Hayek in rolul unei infirmiere, interpretand Happiness is a warm gun.

De vazut: pentru imaginile excelente. De catre cei cu viziune artistica, bineinteles.

Category: Drama, Musical, Romantic

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*