CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Bee Movie / Povestea unei albine (2007)

 

Barry Bee Benson nu este o albina obisnuita. Are o diploma de studii, insa viitorul nu ii rezerva decat un loc de munca la Honex, fabrica de miere. In prima lui zi de munca, face deja un pocinog, incalcand regulile de baza ale fabricii: vorbeste cu un om!

Cu ocazia asta isi da seama ca oamenii fura toata mierea albinelor, si ca ar fi bine sa ii dea in judecata. Zis si facut: Barry Bee denunta exploatarea la care sunt supuse albinele, si da in judecata intreaga specie umana!

Ce e interesant in acest film de animatie? Jerry Seinfeld! Este pentru a doua oara cand Seinfeld apare pe marile ecrane – prima data fiind in documentarul Comedian de Christian Charles. In Bee Movie nu numai ca este producator si scenarist, dar isi imprumuta si vocea lui Barry B. Benson, albinoiul care vrea sa dea umanitatea in judecata.

In afara de Jerry Seinfeld si de Renee Zellweger, mai sunt si alte vedete care isi fac aparitia in film. Ii vei recunoaste pe Chris Rock si pe Oprah Winfrey, ca si pe Ray Liotta, intr-o versiune animata a… lui insusi. Uma Thurman si Robert Duval ar fi trebuit sa apara si ei pe generic, insa au abandonat pana la urma proiectul.

De ce Barry B. Benson? In afara de trimiterile onomatopeice (B.= bee), numele are un ecou din inceputurile carierei lui Jerry Seinfeld: Benson era un serial de televiziune in care Jerry a debutat in anul 1980, insa a fost trimis acasa dupa numai doua episoade.

Barry are ceva din morfologia corpului uman, subliniat in special de haine si de baschetii pe care ii poarta. Galben cu negru, baschetii sunt un „omagiu” adus pasiunii lui Seinfeld: are o colectie de nu mai putin de 500 de perechi, toate albe…

Regizor: Steve Hickner, Simon J. Smith
Distributia: Jerry Seinfeld, Renée Zellweger, Matthew Broderick, Patrick Warburton, John Goodman, Chris Rock, Kathy Bates, Barry Levinson, Larry King, Ray Liotta, Sting, Oprah Winfrey, Larry Miller, Megan Mullally, Rip Torn
Durata: 90 minute
Premiera la noi: 2 Noiembrie 2007

Category: Animatie, Comedie, Familie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*