CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Elizabeth: The Golden Age / Elizabeth: Epoca de aur

 
Anul: 2007
Tara de origine: UK / Franta / Germania
Regizor: Shekhar Kapur
Scenariul: William Nicholson, Michael Hirst
Distributia:
Cate Blanchett, Jordi Mollà, Geoffrey Rush, Clive Owen, Samantha Morton, Abbie Cornish, Penelope McGhie, Rhys Ifans, Eddie Redmayne, Stuart McLoughlin, Adrian Scarborough, John Shrapnel, Susan Lynch, Elise McCave, Aimee King

Durata: 114 minute
Produs de: Universal Pictures
Distribuit de: Ro Image 2000
Premiera la noi: 4 ianuarie 2008
Premiera in lume: 12 octombrie 2008
Tagline Woman. Warrior. Queen.
Elizabeth: The Golden Age este sequelul filmului din 1998, Elizabeth, care urmarea urcarea la tron si anii de inceput ai domniei puternicei regine. Continuare a unei pelicule care a primit un Oscar si sase premii BAFTA, Elizabeth: Epoca de aur nu se lasa mai prjos: a obtinut deja o nominalizare la Globurile de Aur 2008 si se inscrie in cursa la Oscar.

Regizorul Shekhar Kapur se intoarce cu aceeasi echipa ca in 1998, insa alaturi de Cate Blanchett si de Geoffrey Rush isi face aparitia inca un nume bine cunoscut: Clive Owen il intruchipeaza pe legendarul explorator Walter Raleigh - personaj cuceritor, putin arogant, insa extrem de seducator.

Povestea, pe scurt: in 1585, regina Elisabeta I domneste deja de aproape 30 de ani. Regele Philip al II-lea al Spaniei este hotarat sa o distruga pe regina „eretica” si sa aduca Anglia in sanul bisericii catolice. asa ca cele doua tari se pregatesc de razboi. In acelasi timp Elisabeta il cunoaste pe Walter Raleigh si se indragosteste de el, insa pozitia nu ii permite - sau ea nu isi permite - sa isi dezvaluie sentimentele. Mai devreme sau mai tarziu se va confrunta, inevitabil, cu o decizie importanta: va trebui sa aleaga intre iubire si datoria sa de regina.

Pentru ce merita sa-l vezi: scena luptei in care Armada spaniola a avut cea mai rusinoasa infrangere din istorie, bonus imaginea reusita si costumele de exceptie.

Category: Biografic, Drama, Istoric

    Pingback/Trackback

    Piese ale romantismului uitate in filmele de epoca (partea a VII a) | AnzhelaMovies

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*