CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Happy Feet – Mumble cel mai tare dansator

 

Da, am trait ca s-o vedem si pe asta: un pinguin l-a batut pe Bond. James Bond! Desi a avut încasari spectaculoase dupa lansare, clasându-se pe primul loc al Box Office-ului american, agentul 007 a fost nevoit sa coboare o treapta, pentru a-i face loc lui Mumble, pinguinul dansator.

Desenul animat este o comedie de aventuri care se petrece în Antarctica, în lumea Pinguinilor Imperiali. Aici nimic nu se intampla fara muzica, iar pinguinii se întrec în cântece pentru a-si atrage perechea. Într-o zi însa, inevitabilul se produce: se naste Mumble, un pinguin care nu poate cânta deloc… dar stie sa bata step ca nimeni altul!

Regizorul George Miller ne surprinde si de aceasta data, prin eclectismul filmelor realizate: de la „Mad Max” sau „Vrajitoarele din Eastwick”, la „Babe”, purcelul în oras! Se pare ca ultima formula i-a placut mai mult, de vreme ce „Happy Feet” se înscrie tot în seria filmelor pentru copii. Vocile personajelor sunt interpretate de actori de prima clasa. Pentru Robin Williams, acesta este a patrulea film în care îsi împrumuta vocea unuia sau mai multor personaje – iar aici se întrece pe sine: el este si Ramón, si Lovelace si Cletus. Vocea lui Kev este chiar a lui Steve Irwin, vânatorul de crocodili, acesta fiind ultimul sau rol înainte de a sfârsi tragic în luna septembrie.

La origine, „Happy Feet” nu ar fi trebuit sa fie un musical. „Pe parcursul scrierii scenariului am realizat necesitatea acestor melodii, marturiseste George Miller. Si cum Mumble se dovedeste un cântaret groaznic, dar un foarte bun dansator, filmul a devenit în mod aproape automat un musical, sa zicem – un musical accidental.” Pentru realizarea filmului, regizorul nu a vrut sa faca o imagine prea „cartoon” sau prea caricaturala a animalelor, asa ca a evitat grafica tip „Madagascar” sau „Nazdravanii din padure”. A reusit astfel sa surprinda imagini spectaculoase ale Antarcticii, oferindu-ne o calatorie de neuitat!

Anul:2006
Tara de origine:Australia / SUA
Regizor:George Miller, Warren Coleman
Scenariul:Warren Coleman, John Collee
Distributia:
Nicole Kidman, Lombardo Boyar, Jeffrey Garcia, Johnny A. Sanchez, Robin Williams, Carlos Alazraqui, Elijah Wood, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Hugo Weaving, Elizabeth Daily, Magda Szubanski, Miriam Margolyes, Fat Joe, Alyssa Shafer
Durata:109 minute
Produs de:Village Roadshow Pictures
Distribuit de:InterComFilm Distribution
Premiera la noi:22 decembrie 2006

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*