CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Hilary and Jackie / Hilary si Jackie

 


Anul: 1998
Tara de origine: UK
Regizor: Anand Tucker
Scenariul: Hilary du Pré, Piers du Pré (cartea)
Distributia:
Emily Watson, Rachel Griffiths, James Frain, David Morrissey, Charles Dance, Celia Imrie, Rupert Penry-Jones, Vernon Dobtcheff, Maggie McCarthy, Rupert Penry-Jones

Durata: 121 minute
Premii 2 premii BAFTA 1999 pentru cea mai buna actrita in rol principal (Emily Watson) si cea mai buna regie (Anand Tucker)
Nominalizari Nominalizare la Globul de Aur 1999 pentru cea mai buna actrita in rol principal (Emily Watson)

2 nominalizari la Premiul Oscar 1999 pentru: cea mai buna actrita in rol principal (Emily Watson) si cea mai buna actrita in rol secundar (Rachel Griffiths)

Hilary si Jackie du Pre sunt doua surori care impartasesc pasiunea pentru muzica: Hilary canta la flaut, iar Jackie la violoncel. Drumurile celor doua surori se despart insa la maturitate. Hilary se casatoreste si renunta la cariera muzicala, alegand o viata tihnita alaturi de familie. Jackie devine o interpreta renumita, colindand lumea in turnee de mare succes.

Ea si sotul ei, pianistul si dirijorul Daniel Barenboim, sunt considerati cuplul regal al lumii muzicale internationale. Tensiunea si oboseala vietii de concert o marcheaza insa pe Jackie. Acest lucru iese la iveala odata cu vizita neanuntata pe care o face surorii sale.
Evocarea relatiei dintre cele doua surori care au impartit de-a lungul vietii totul (pasiunile, bucuriile si chiar iubirea pentru acelasi barbat) este bogat ilustrata cu inregistrari din epoca.

Ecranizare dupa cartea autobiografica "A Genius in the Family".

Category: Biografic, Drama, Musical

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*