CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

La Mome / La vie en rose

 

Sa-mi fie rusine, pentru ca l-am vazut tarziu de tot. Poate pentru ca nu ma atragea titlul, poate pentru ca aveam ideea gresita ca e un alt film biografic despre viata unei cantarete.
M-am inselat.

La vie en rose este unul dintre cele mai emotionante filme pe care le-am vazut, o poveste extraordinara despre viata micutei vrabiute cu glas de privighetoare, cea care a fost Edith Piaf.

Intreaga ei viata pare scoasa direct din paginile unui roman – gandul mi-a fugit instantaneu la Les Miserables, in special la scena in care fetita flamanda si neajutorata priveste cu jind la papusa din vitrina. Dedicata artei pana la sacrificiu, fragila dar si luptatoare, Edith Piaf e intruchipata magistral de Marion Cotillard, o actrita cu o putere incredibila de transformare. Interpretarea impecabila i-a adus de altfel si un pe deplin meritat Oscar.

Redand o istorie care nu a fost deloc asa cum suna titlul cantecului, La vie en rose e un film care te urmareste mult timp dupa ce s-a terminat, forta sa fiind sporita prin soundul care il insoteste: vocea de neuitat a celei care a trait prin si pentru cantec.Regizor: Olivier Dahan Distributia: Marion Cotillard, Gérard Depardieu, Emmanuelle Seigner, Sylvie Testud, Jean-Pierre Martins, Caroline Sihol

Durata: 140 minute
Coloana sonora: Edith Piaf
Premiera la noi: 9 martie 2007
Official Website: http://www.tfmdistribution.com…

Premii
Oscar 2008
- pentru cea mai buna actrita in rol principal – Marion Cotillard
- pentru machiaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*