CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

Pushing Daisies / Atingerea vietii (2007 – 2009)

 

E printre cele mai bune seriale pe care le-am vazut vreodata si are un titlu de te doare capul. Pushing Daisies. Cum naiba? Si in romana e Atingerea vietii. Mda, ceva mai inteligibil.
Scurta lectie de engleza: Dupa cercetari temeinice, aflam ca expresia pushing daisies (completa e to push up the daisies) are acelasi sens cu romanescul a sta cu tarana in gura. Sau, mai explicit, a deveni ingrasamant pentru margarete. Voilà!Acestea fiind clarificate, trebuie sa mentionez ca pentru mine serialul asta se cheama Povestea Placintarului, tipul acela simpatic si frumusel, si saritor si dragut care are darul de a face niste placinte iesite din comun.
De fapt, cel mai iesit din comun lucru pe care il face el este sa trezeasca mortii, cu o simpla atingere. Din pacate (pentru ei) vraja nu dureaza mult si trebuie adormiti la loc cu aceeasi atingere fermecata, altfel moare altcineva in loc. Schimbul nu ar fi reciproc avantajos.

De ce este Pushing Daisies un serial demn de luat in seama? Daca subiectul in sine nu vi s-a parut interesant, mai adaug ca are un stil jucaus, o atmosfera aparte,  imagini de basm – totul e roz si plin de floricele (normal!) – si ca fiecare episod trebuie sa rezolve misterul cate unei morti suspecte. Placintarul nostru e un tip foarte ocupat, pentru ca nu duce deloc lipsa de cazuri bizare. Iar ciudatenia e aici la ea acasa.

Pe langa faptul ca nu se plictiseste deloc, Ned, eroul nostru, se confrunta zilnic cu aceeasi tentatie mortala – la propriu. Pentru ca este indragostit de “Chuck”-Charlotte, prietena lui din copilarie, care fusese putin cam… moarta. Va imaginati ce se intampla daca vrea sa o sarute, nu?

P.S. Pe Lee Pace, interpretul lui Ned, l-am vazut in rolul principal din fantasticul The Fall (in regia lui Tarsem Singh), alaturi de Catinca Untaru, micuta romanca ce a cucerit vestul.

Autor: Bryan Fuller 
Cu: Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth
Durata: 43 min
- 2 sezoane -

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*