CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

The Duchess / Ducesa

 

Regizor: Saul Dibb
Distributia:
Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Simon McBurney, Aidan McArdle
Durata: 110 minute
Distribuit de: Mediapro Distribution
Premiera la noi: 31 octombrie 2008
Premiera in lume: 10 octombrie 2008

La scurt timp dupa premiera londoneza, publicul din Romania a avut ocazia sa intre intr-o atmosfera fastuoasa alaturi de Ducesa, o incursiune fara precedent in fascinanta lume a secolului XVIII.
Asemenea Printesei Diana, din a carei familie descinde, Georgiana – Ducesa de Devonshire (Keira Knightley) – avea privilegiul de a fi frumoasa, stilata si adorata de public. Daca frumusetea si charisma ei i-au garantat faima, un lucru pare sa-i fi scapat de fiecare data: norocul in dragoste.

In spatele fatadei sale aristocratice, se ascunde o femeie inteligenta si vulnerabila, captiva intr-o casnicie nefericita alaturi de Duce (Ralph Fiennes), unul dintre cei mai bogati oameni din Anglia. Frustrata de restrictiile cu care trebuia sa se confrunte ca femeie si reprezentanta a unei clase sociale inalte, Ducesa Georgiana decide sa se razvrateasca. Un prim pas in lupta impotriva nefericirii a fost facut in momentul in care a decis sa se aventureze intr-o relatie amoroasa cu frumoasa Lady “Bess” Foster (Hayley Atwell). Pentru ca lucrul acesta nu ar fi fost posibil decat cu acordul Ducelui, resedinta familiei avea sa se transforme in curand in adapostul perfect pentru un controversat menage-à-trois.

Va putea supravietui Ducesa Georgiana strictetii Ducelui, poporului si presiunii casniciei?

Category: Drama, Istoric

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*