CineMagazin

Despre filme, cu subiectivitate…

The Town / Orasul (2010)

 

Regizor: Ben Affleck
Scenariul: Peter Craig, Ben Affleck, Aaron Stockard
Cu: Ben Affleck, Rebecca Hall, Blake Lively, Jeremy Renner, John Hamm
Durata:125 min
Premiera: 8 septembrie 2010

Al doilea film regizat de Ben Affleck (primul a fost Gone Baby Gone in 2007).

Primit bine de audienta, rating marisor, recenzii destul de elogioase. Primele scene ale filmului te fac sa exclami “Ah, iar despre jefuirea unei banci!” si sa astepti sa vezi ce mai poate aduce nou scenaristul la aceasta tema destul de uzata.

Pana la urma da, The Town reuseste sa te tina in priza, mizand pe constructia psihologica diferita a personajului principal, construind o poveste de dragoste pornita din inversarea conflictului de tipul victima-agresor (agresorul se indragosteste de victima si o protejeaza) si mai ales compunand foarte bine scene extrem de dinamice si pline de adrenalina.

The Town mi-a amintit, in final, de filmele lui Sergiu Nicolaescu. Poate pentru tripla prestatie a lui Ben Affleck, pe care il gasim in ipostaza de regizor, scenarist si protagonist.

Poate pentru ca scenariul pare fortat sa ia directia dorita, fara a mai tine seama de anumite cerinte de realism, ca o favoare facuta personajul principal.

Poate pentru ca Affleck, oricat de simpatic ar fi, nu e chiar atat de convingator ca brain al jafurilor, lucrator pe santier, baiat de cartier cu istoric la politie, sensibil si idealist in acelasi timp. Si incredibil de norocos am mai putea adauga.

Lasand carcotelile astea la o parte, The Town e un film care reuseste sa te faca sa uiti ca dureaza un pic mai mult de doua ore. Scenele de urmarire cu masini sunt excelent realizate, iar finalul… ei bine, chiar daca e cam neverosimil dupa parerea cuiva care cere realism, are o nota optimista care nu are cum sa deranjeze pe cineva.

Category: Actiune, Crima, Thriller

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*